Lynni Treekrem

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lynni Treekrem
FødtHelen Lynn Treekrem
26. des. 1958Rediger på Wikidata (65 år)
Seattle
BeskjeftigelseSanger, komponist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
UtmerkelserSpellemannprisen for årets kvinnelige artist (1995) (for: Haugtussa)

Helen Lynn «Lynni» Treekrem (født 26. desember 1958 i Seattle, USA) er en norsk vokalist og låtskriver.

Hun ble født i USA, men da hun var fire år gammel flyttet familien til Norge og bosatte seg i Kristiansund.

Interessen for sang og musikk var stor, og den unge jenta underholdt stadig familie og venner. Mens hun gikk på ungdomsskolen ble hun med i Kristiansunds-gruppa Asterix. Noen av hennes barndomsvenner var Frode Alnæs og Øivind «Elg» Elgenes som senere skulle danne Dance with a Stranger. Hun deltok også i flere talentkonkurranser.

Treekrem har siden samarbeidet med Åge Aleksandersen, Frode Alnæs og Jonas Fjeld.

Høsten 1991 kom debutplata hennes ut, Ut i vind, som ble godt mottatt. Hennes neste soloalbum, Tusenfryd, ble en enda større suksess. Her samarbeidet hun med mariachi-orkesteret Mariachi Los Camperos de Nati Cano. Treekrem klarte også å få orkesteret over til Norge for en turné. Både plateselskap og bookingbyrå himlet med øynene da Treekrem sa; "æ ska få mexicaneran over hit". Hennes pågangsmot og entusiasme førte til resultater. Det ble faktisk to turnéer. "Ingenting er umulig", er hennes livsmotto. For albumet Haugtussa fikk hun Spellemannprisen 1995 i klassen «beste kvinnelige artist». Hun fikk dessuten Gammleng-prisen i åpen klasse i 1995. Storm er en mørk plate som ikke falt i god jord hos publikum, Treekrem var gjennom depresjoner og skilsmisse i tiden da denne ble produsert. I 2003 utga hun en samle-CD med navn I manesjen.

Treekrem ble kjent for et yngre publikum da TV-programmet Team Antonsen brukte hennes sang «Mexico» i flere av sine sketsjer.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Singler/EP-er

Hot Project[rediger | rediger kilde]

Andre deltagelser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]